Winter interieurtrends 2021

Hoe zit jij er bij? Staat de kerstboom al? Hoe je er nu ook bij zit, de winter is zeker al voelbaar. Buiten is het koud en donker en binnen heerlijk warm en gezellig! Vooral met deze tips voor een winters interieur zit jij er dit seizoen warmpjes en stijlvol bij!

Fluffy styling

Een absolute go dit seizoen is: fluffy! Zachte kussens, plaids en kleden mag je rijkelijk in je interieur gebruiken. Kies hiervoor warme kleuren of ga juist voor lekker fris en landelijk met witte, beige of grijze tinten. Je hoeft niet perse een warme kleur te kiezen. Met zachte structuren en knitlook accessoires wordt het al in een mum van tijd gezellig en natuurlijk kun je ook voor lekkere zachte materialen gaan als velvet en teddy stoffen!

Aardetinten

Als je een beetje van interieurstyling houdt dan heb je vast al hele mooie aardetinten voorbij zien komen. Het lijkt op bruin, rood en zelfs oranje. En het zijn supermooie en warme kleuren! Door 1 wand in zo’n kleur te schilderen creëer je meteen al een hele warme look, die tevens vrij rustig oogt. Ook zijn deze kleurtonen heel gemakkelijk te combineren met andere kleuren. Hier een beetje inspiratie voor je.

Natuurlijke materialen

Het zal je ook vast opgevallen zijn dat er steeds meer gebruik wordt gemaakt van natuurlijke materialen in interieurdesign. Denk aan mooie rieten lampenkappen, leren bekleding, houten meubels en decoratie in de vorm van droogbloemen, pampusgras of groene kamerplanten. Deze stijl past met name heel erg mooi bij de twee trends die we al beschreven: aaibaar en aardetinten. Dus wees ook vooral net bang om ze met elkaar te combineren!

Duurzaamheid

Dit gaat natuurlijk hand in hand met natuurlijke materialen, maar er is meer waar je op kunt letten. Bijvoorbeeld waar je het koopt, van wie je het koopt en hoe het gemaakt is. Veel natuurlijk uitziende producten zijn niet duurzaam, omdat er toch veel massaproductie bij komt kijken waarmee de natuur vervuild wordt. Het is dus vooral goed om te weten waar het product vandaan komt en onder welke omstandigheden het is gemaakt. Met een tweedehands product zit je natuurlijk altijd goed. Er is niets zo duurzaam als hergebruik! Vaak ook extra mooi omdat er al een ‘gebruikt randje’ aan zit.

Geef een reactie