Retourneren

Bent u niet tevreden over uw product, of pakt het toch niet uit zoals u had verwacht? Dan kunnen wij uw product retour nemen. U mag uw product binnen 14 werkdagen vanaf de dag van ontvangst aan ons retourneren. Om dit te kunnen doen dient u er de reden bij te vermelden waarom u het product terug wilt sturen en moet het product in de originele verpakking terug worden gestuurd. U kunt uw retourzending aanbieden bij de bezorgservice waarvan u uw product ook hebt ontvangen. Wanneer het product door ons persoonlijk of door een koerier is afgeleverd, kunt u contact opnemen met onze klantenservice. Luie Stoel zorgt er dan vervolgens voor dat aan de hand van uw situatie de retour zo snel mogelijk wordt afgehandeld. Retouren worden ontvangen op onze retourdepot in Nederland.

Onjuist of beschadigd product ontvangen

Wanneer uw product defect is, beschadigd is of niet overeenkomt met de door ons afgebeelde foto’s, dan is uw retour gratis. Uw producten worden dan kosteloos omgeruild of u krijgt uw aankoopbedrag inclusief verzending en gemaakte retourkosten van ons vergoed. Ook hierbij dient het product in de originele verpakking terug te worden gestuurd en dient u de reden van de retour aan te geven. Let er wel op dat indien u schade hebt u Luie Stoel de mogelijkheid dient te bieden het product te vervangen voor een deugdelijk product.

Retourneren zonder geldige reden

Wij nemen uw product graag terug wanneer deze nog niet gemonteerd is. Heeft u uw product al gemonteerd, maar wilt u deze toch terugzenden? Neem dan contact op met de klantenservice. Wanneer u uw product wilt retourneren zonder een geldige reden, dan zijn de kosten van de retourzending voor uzelf. U ontvangt dan uw aankoopbedrag terug, waarvan de kosten voor de verzending niet worden vergoed. Dit aankoop bedrag, min de kosten voor verzending wordt binnen 11 werkdagen teruggestort op uw rekening. U kunt deze informatie ook lezen op de website van de Consumentenbond onder “wet koop op afstand”.

Risico’s bij retourzendingen

Wanneer u uw product retour stuurt dient dit goed en veilig verpakt te worden in de originele verpakking. Elke beschadiging of andere problemen die door slechte verpakking veroorzaakt worden, zijn de verantwoordelijkheid van de klant. Wanneer een product door slechte verpakking beschadigt blijkt te zijn, worden er afhankelijk van de beschadiging kosten bij de klant in rekening gebracht. Wij adviseren daarom om zorg te besteden aan de retourzending, zo voorkomt u onnodige kosten.


Onze garanties

Wanneer u bij ons een product besteld ontvangt u van ons een aantal garanties. Ten eerste ontvangt u standaard 2 jaar garantie op al onze producten. Daarnaast geeft Luie Stoel ook levenslange garantie op de elementaire onderdelen zoals stalen frames. Wij vinden dat het frame van uw meubel nooit mag bezwijken en vergoeden deze daarom ten alle tijde. Ongeacht wanneer u de aankoop heeft gedaan.


Veelgestelde vragen over retouren

Kan ik mijn bestelling als ik deze al betaald heb, nog annuleren?

Wanneer uw bestelling nog niet verzonden is kunnen wij deze annuleren. Hiervoor adviseren wij u om contact op te nemen via de telefoon, zodat wij uw bestelling meteen kunnen annuleren en onnodige kosten kunnen voorkomen.

Wanneer krijg ik mijn geld terug van geretourneerde producten?

In de meeste gevallen ontvang je binnen 11 werkdagen na retourneren je geld terug. In enkele gevallen kan het langer duren, maar je zult je geld uiterlijk binnen 30 dagen ontvangen.

Krijg ik de verzendkosten vergoed indien ik producten retourneer?

Je krijgt de verzendkosten alleen vergoed als je de volledige bestelling, dus alle producten, retourneert.

Kan mijn retourzending ook worden opgehaald?

Dit is afhankelijk van het soort product. Bij deze vraag kunt u contact opnemen met onze klantenservice.

Is het mogelijk om mijn product via jullie te laten repareren?

Nee, dit is niet mogelijk.

Meer informatie vind je bij levering en garantie, en FAQ.