Eames Lounge Chair replica montage

Allereerst: bedankt voor uw aankoop!
U heeft nu een prachtige replica van de Eames lounge chair in huis. Voordat u van deze stoel kunt genieten, zult u deze eerst in elkaar moeten zetten. Ons stappenplan maakt dit gemakkelijk en zal ervoor zorgen dat u snel kunt plaatsnemen in uw nieuwe Eames lounge chair!

Wat wordt er geleverd?

De 2 dozen waarin uw lounge chair bij u thuis wordt geleverd bevat alle onderdelen die u nodig heeft. Check voordat u start met monteren of alle onderdelen aanwezig zijn. In de doos wordt ook een engelstalige montage instructie meegeleverd.

1. Montage van Ottoman Poot

We starten met het monteren van de Ottoman. Voor het beschermen van uw lounge chair tegen krassen en andere beschadigingen bij het monteren, adviseren we om het verpakkingsmateriaal op de grond te leggen en hierop te werken. Neem het kussen van de Ottoman en leg deze op de kop op de grond neer, u kunt nu onderdeel E op het omgekeerde kussen leggen en deze met de ringen T en schroeven P vastschroeven. U krijgt hiervoor een hulpstuk meegeleverd (R) waarmee u de schroeven kunt aandraaien. Let er bij het aanschroeven op dat u alle schroeven geleidelijk en afwisselend aandraait, draai ze dus niet 1 voor 1 compleet aan.

2. Montage Ottoman

Wanneer de basis van de Ottoman is bevestigd kan de cilinder (C) hierin geschoven worden en vervolgens de poot erop worden geplaatst. Om de poot af te maken drukt u de flexibele vloerdoppen in de poot van de Ottoman.

3 & 4. Montage van de zitting

Vervolgens bevestigen we de rugleuning L en de zitting K aan elkaar. Dit doen we door de bevestiging die aan de rugleuning bevestigt zit ook aan de zitting te bevestigen met schroeven O. Bekijk goed welke kant van de zitting naar de rugleuning moet zijn gekeerd. De kant waar de minste ruimte tussen het einde van de zitting en de schroefgaten zit, moet naar de rugleuning gericht zijn.

Wanneer deze bevestigd zijn kunnen de armleuning op de zitting geplaatst worden. Deze worden vervolgens vanaf de onderkant vastgeschroefd met schroeven Q.

5 & 6. Montage van de leuningen en poot

Om de Lounge Chair af te kunnen maken, moet alleen de poot van de stoel nog in elkaar worden gezet. De flexibele doppen van de poot kunnen in de poot zelf gedrukt worden, zorg dat deze goed vast zitten voor u verder gaat. De volgende stap is het plaatsen van de kunststof cilinder G in de poot A. Hier wordt vervolgens een platte ring H op geschoven, met daar bovenop een hoge ring U. Hierna mag de basis van de zitting op de poot worden geplaatst.

7. Samenvoegen van de stoel en de poot

Om het uzelf zo gemakkelijk mogelijk te maken raden we u aan de stoel bij deze stap om te draaien. Let er hierbij op dat u de stoel niet beschadigt. Leg desnoods een kleed of ander zacht/beschermend oppervlak neer waar de stoel op kan steunen. Vervolgens kunt u de poot in zijn geheel op de onderkant van de stoel schroeven. Let er op dat er tussen de basis en de stoel nog vier ringen T. worden geplaatst voordat u de schroeven P er in draait.

8. De laatste stap: genieten van uw Lounge Chair!

Uw loungechair is nu klaar voor gebruik. Zet de fauteuil op een mooie plek in huis en geniet van heerlijk comfort en de beste kwaliteit. U heeft het verdiend!

Heeft u meer hulp nodig bij het monteren van uw stoel? Stel uw vraag hieronder en wij proberen u zo spoedig mogelijk te helpen! Natuurlijk kunt u ons ook altijd bellen of mailen bij vragen over het monteren van uw fauteuil.

2 reacties op “Eames Lounge Chair Montage

Geef een reactie