Eames Lounge Chair replica montage

Allereerst: bedankt voor uw aankoop!
U heeft nu een prachtige replica van de Eames lounge chair in huis. Voordat u van deze stoel kunt genieten, zult u deze eerst in elkaar moeten zetten. Ons stappenplan maakt dit gemakkelijk en zal ervoor zorgen dat u snel kunt plaatsnemen in uw nieuwe Eames lounge chair!

Wat wordt er geleverd?

De 2 dozen waarin uw lounge chair bij u thuis wordt geleverd bevat alle onderdelen die u nodig heeft. Check voordat u start met monteren of alle onderdelen aanwezig zijn. In de doos wordt ook een engelstalige montage instructie meegeleverd.

Montage Ottoman

1. Montage van Ottoman Poot

Voor het beschermen van uw lounge chair tegen krassen en andere beschadigingen bij het monteren, adviseren we om het verpakkingsmateriaal op de grond te leggen en hierop te werken. Neem het kussen van de Ottoman en leg deze op de kop op de grond neer. Je kunt nu onderdeel E op het omgekeerde kussen leggen en deze met de dempringen T en schroeven P vastschroeven. Je krijgt hiervoor een inbussleutel meegeleverd (R), waarmee je de schroeven kunt aandraaien. Let er bij het aanschroeven op dat je alle schroeven geleidelijk en afwisselend aandraait. Draai ze dus niet 1 voor 1 compleet aan.

2.. Montage Ottoman

Om de Ottoman af te maken schuif je de poot (B) om de cilinder van onderdeel E.

Montage Fauteuil

1. Montage zitting

Als eerst dienen rugleuning L en de zitting K aan elkaar te worden bevestigd. Dit doe je door de bevestiging die aan de rugleuning zit ook aan de zitting te bevestigen met schroeven O. 

Bekijk goed welke kant van de zitting naar de rugleuning moet zijn gekeerd. De kant waar de minste ruimte tussen het einde van de zitting en de schroefgaten zit, moet naar de rugleuning gericht zijn.

2. Leuningen

Wanneer deze bevestigd zijn, kunnen de armleuning op de zitting geplaatst worden. Deze worden vervolgens vanaf de onderkant vastgeschroefd met schroeven Q.

3. Stoelpoot

Om de Lounge Chair af te kunnen maken, moet alleen de poot van de stoel nog in elkaar worden gezet. Draai de kolom vervolgens in de sterpoot (A).

Heb je een chrome look poot?

Heb je een chrome look poot? Plaats dan eerst aluminium draairing (U) op de kolom

Plaats dan eerst de aluminium draairing (U) op de kolom.

Hierna kun je de basis van de zitting op de poot plaatsen (zie stap 4).

4. Poot + stoel

Om het jezelf zo gemakkelijk mogelijk te maken raden we je aan de stoel bij deze stap om te draaien. Let er hierbij op dat je de stoel niet beschadigt. Leg hiervoor eventueel een kleed of ander zacht/beschermend onder de stoel neer. 

Vervolgens kun je de poot in zijn geheel op de onderkant van de stoel schroeven. Let er op dat er tussen de basis en de stoel nog vier dempringen (T) worden geplaatst voordat je de schroeven (P) er in draait.

Tot slot draai je onderdeel I en J vanuit de onderkant om de poot vast met de schroef en inbussleutel.

Stap 4 Fauteuil
5. Klaar!

Je kunt nu optimaal genieten van je Eames Lounge Chair. 

Voor informatie over het reinigen en onderhouden van je Eames Lounge Chair kijk je op onze onderhoudspagina.

2 reacties op “Eames Lounge Chair Montage

Geef een reactie