Juiste bureaustoel wielen kiezen

We adviseren u niet alleen graag op gebied van bureaustoelen, maar ook keuze voor wielen is belangrijk voor het behoud van uw vloer en comfort van uw stoel. In deze blog leest u alles wat u moet weten om de juiste keuze te maken, zodat u nog langer en beter van uw werkplek kunt genieten!

U heeft er misschien nog niet eerder bij stilgestaan, er wordt namelijk niet altijd de optie gegeven, maar wielkeuze is minstens zo belangrijk als uw stoelkeuze. Het zou natuurlijk jammer zijn wanneer uw prachtige bureaustoel ten koste gaat van uw vloer. Terwijl dit gemakkelijk te voorkomen is! Bij Luiestoel.com bieden we twee verschillende soorten wielen aan; harde en zachte wielen. We leggen u graag uit wat de verschillen zijn en wanneer u welke wielen dient te gebruiken.

Harde wielen

Heeft u vloerbedekking in de vorm van tapijt of vinyl? Dan raden we u aan om voor harde bureaustoelwielen te kiezen. Deze zijn gemaakt van hard kunststof en zijn daarmee erg stevig en zorgen voor veel wrijving met uw vloer. Doordat tapijt of vinyl over het algemeen wat zachter is, rolt een harde kunststof wiel beter en soepeler over uw vloer. Gemak voor u dus, en beter voor het behoudt van uw vloer.

Zachte wielen

Deze wielen zijn uitermate geschikt voor harde ondergronden zoals pvc, laminaat, tegels of beton. De zachte wielen vangen de harde ondergrond op en zorgen op deze manier juist anders om voor meer wrijving. Het resultaat: minder tot geen krassen op uw vloer en meer gemak bij het verplaatsen van en op uw bureaustoel. Nog een tip: gebruik deze wielen ook wanneer u bijvoorbeeld gebruik maakt van een mat die uw vloer extra beschermt tegen beschadigingen.

Zachte wielen zijn over het algemeen ook iets stiller. Het rubberen loopvlak dempt harde geluiden en werkt daarmee ook fijner als u van een rustige en stille omgeving houdt.

Standaard wielen bij bureaustoel

Wanneer u bij ons een bureaustoel aanschaft worden er standaard semi soft wielen meegeleverd. Deze kunnen op laagpolig tapijt en laminaat worden gebruikt, maar zijn niet geschikt voor de zachtere of hardere vloeren.

Verkeerd gebruik van wielen

Veel bureaustoelen komen met een standaard set wielen; multifunctionele wielen. Deze zijn geschikt voor verschillende ondergronden, maar zijn daardoor niet bij uitstek geschikt voor een hele harde of hele zachte vloer. Met laminaat of laagpolig tapijt zult u geen problemen ervaren, maar met een hardere of zachtere ondergrond (zoals tegels of hoogpolig tapijt) kan dit toch voor problemen zorgen. Een zacht wiel op een zachte ondergrond rolt bijvoorbeeld heel stroef en kan ook voor losse draadjes in uw vloerbedekking zorgen, of voor vervelende strepen op uw vinylvloer. Ditzelfde geldt ook voor harde wielen op een harde ondergrond. Dit neigt meer te krassen te geven op uw gladde vloer, rolt niet fijn en maakt overigens ook veel meer onaangenaam lawaai.

Heeft u last van een soortgelijke ervaring? Dan zou het een goed moment kunnen zijn om uw bureaustoelwielen te wisselen. Onze bureaustoelen worden standaard uitgerust met multifunctionele wielen, maar u kunt ook nu voor onze soft wielen kiezen.

Geef een reactie