De perfecte fauteuil

De perfecte fauteuil.. je verdient het! Maar welke kies je? Ga je voor vorm, stijl of kwaliteit? We helpen je graag bij het kiezen van de juiste fauteuil die niet alleen bij je comfort wensen past, maar ook bij de interieur. Er zijn genoeg om uit te kiezen, en genoeg dingen om rekening mee te houden. Dus laten we beginnen!

Waarom wil je een fauteuil?

Laten we beginnen met de belangrijkste vraag. Waarom wil je een fauteuil aanschaffen? Het antwoord op deze vraag zal belangrijk zijn voor je keuze qua comfort, design en uitvoering voor bekleding. Wanneer je het liefst een heerlijk boek leest, kun je voor een lounge fauteuil gaan, maar doe je bijvoorbeeld graag aan handwerk? Dan kun je beter een stoel kiezen waar je wat meer rechtop in zit. Daarnaast kun je natuurlijk ook nog kiezen voor een fauteuil waar je in kunt werken, in dat geval heb je het juiste zitcomfort nodig zodat je ongestoord en in de juiste houding je werk kunt doen.

Verschillende designs

Eames Lounge Chair

Mogen we je een van onze favorieten laten zien? Het zal je niet ontgaan zijn dat wij enorm fan zijn van de eames lounge chair. Deze iconische stoel heeft een ultieme vormgeving die zorgt voor het best mogelijke comfort. Maar het houd niet alleen op bij de stoel zelf, de bijpassende ottoman maakt het comfort alleen maar beter! Je kunt heerlijk je voetjes omhoog doen en… relaxen! Niet alleen is deze fauteuil erg comfortabel, het design is werkelijk prachtig en gaat al jaren mee! De draaibare stoel maakt hem geschikt voor bijvoorbeeld werken of lezen. Daarnaast is er uit meerdere soorten bekleding en houtfineer te kiezen. Je kunt gemakkelijk een fauteuil vinden die bij je inrichting past, maar ook de stofsoort is belangrijk. Ben je bijvoorbeeld wel eens onhandig met koffie? Geen probleem! Met de leren of PU leren bekleding hoef je je daar niet druk om te maken.

Barcelona Chair

Ook een prachtige fauteuil die wij zeker aanraden, is de Barcelona chair. Deze stoel is ook een designer model, met prachtige afwerkingen en mooie materialen. De kussens zijn bijvoorbeeld bekleed met leer en het frame is gemaakt van stevig staal, afgewerkt met een hoogglans laag. De rugleuning is trouwens speciaal vormgegeven naar het menselijke lichaam, er zit een lichte bolling ook. Dat betekend dus ook dat het kussen ietsje ronder is gemaakt, zodat deze perfect meevormt met die bolling.
Het ontwerp van deze stoel is iets minimalistischer en minder aanwezig, en daarmee heel geschikt voor je woonkamer, waar je vast al het een en ander hebt staan. De Barcelona is een hele mooie en comfortabele toevoeging aan je woning!

Egg Chair

De egg chair is ook een ontzettend mooi en populair ontwerp. Wij vinden deze stoel met name heel erg geschikt om in te werken. Door de hoge rugleuning heb je iets meer privacy en leid je omgeving je minder af. Daarnaast is het een heerlijke stoel om de hele dag in te blijven zitten, het is geen straf! Heerlijk zacht kasjmier voelt aan als een warme deken, en maakt de stoel ook nog eens comfortabel. Ga je meer voor een klassieke look, of wil je bekleding die iets onderhoudsvriendelijker is? Ga dan voor onze modellen met PU leder. Ziet er superchic uit, maar heeft weinig onderhoud nodig!

Lichaamsbouw en lengte

Niet alle stoelen zullen lekker zitten, of de juiste vorm hebben voor jouw lichaam. Let er dus bij het kopen op dat je een fauteuil neemt die ook bij je gewicht en lichaamsvorm past. Wanneer je langer bent kan het fijn zijn om een fauteuil te kiezen die ook een iets hogere rugleuning heeft. Een armleuning kan ook fijn zijn, zodat je schouders iets meer ontspannen. Een armleuning kan ook fijn zijn, zodat je schouders iets meer ontspannen.

Wist je trouwens dat de Eames Lounge Chair in een XL versie verkrijgbaar is? Je kunt deze kosteloos uitproberen in onze showroom, kun je je meteen verder laten adviseren!

Kleur en ontwerp

Kijk eens goed naar je woonkamer. Waar wil je de fauteuil plaatsen? Watvoor kleur zie je voor je? Of kies je liever voor een specifieke materiaalsoort? We hoeven je niet te vertellen dat er ontelbaar veel ontwerpen zijn als het om fauteuils gaat. Maar waar je wel mee kunnen helpen is de keuze daarin.

Neem bijvoorbeeld de bekleding. Neem je een stoffen bekleding, dan is de keuze in prints, kleuren en soorten enorm groot. Zoek je dus echt iets aparts? Dan kun je met stof alle kanten op. Maar het is ook goed te bedenken of het eigelijk wel een praktische keuze voor je is. Denk bijvoorbeeld aan kinderhandjes, huisdieren of andere mogelijke ‘dreigingen’ voor je stof. En altijd een plastic hoes over de fauteuil, dat kan ook niet de bedoeling zijn. Je kunt in dat geval misschien kiezen voor leer, wat makkelijk afneembaar is. Hoe langer je het gebruikt, hoe mooier het materiaal wordt. En hoewel je zo nu en dan onderhoud moet plegen, blijft het een mooie en luxe bekleding. Natuurlijk kun je ook voor een PU leder gaan, soms iets minder soepel en natuurlijk niet echt. Maar wel een mooie look en.. geen onderhoud!

We wensen je veel succes met het kiezen van je fauteuil. Heb je advies nodig? We laten je graag kennis maken met ons brede assortiment aan fauteuils!

Geef een reactie