De inrichting van je thuiswerkplek

www.luiestoel.com werkkamer inrichten

Dat de pandemie er voor heeft gezorgd dat veel mensen thuis werken, is geen nieuws meer. Maar misschien ontdek je in deze tijd wel wat nieuws over je thuiswerkplek. Dat je niet lekker zit bijvoorbeeld, dat die kleur op de wand toch niet helemaal jouw ding is of dat je bureau toch wel wat klein uitvalt voor al die mappen die je nu hebt rondslingeren. 

Gelukkig kun je met minimale aanpassingen meer uit je (thuis)werkplek halen. Al weet je misschien niet meteen hoe, je kunt vast dingen bedenken waar je niet helemaal tevreden over bent. Dus laten we daar beginnen!

1. Te veel ‘kamer’

Wist je dat een frisse natuurwandeling bijdraagt aan het verlagen van je stressniveau en zelfs je geheugen verbeterd? Het zal niet altijd mogelijk zijn, maar gelukkig kun je dit ook uit je werkplek halen. Door bijvoorbeeld je bureau aan een raam te plaatsen geef je jezelf uitzicht, al is het maar de straat waar je elke dag sowieso al naar kijkt. Zelfs een foto of schilderij van ‘buiten’ draagt al bij aan deze verbetering van je werkplek. Denk er dus eens over na of je ruimte in je kantoor vrij kunt maken om een mooie grote foto van een bos of ander natuurgebied op te hangen. Daarnaast kun je ook in real life meer natuur naar binnen halen met bijvoorbeeld planten. Neem er dan meteen 4, want uit onderzoek blijkt dat bij dit aantal planten je concentratie aanzienlijk verbetert!

2. De ruimte past niet bij je

Heb je het gevoel dat de werkkamer waar je dagelijks zit, niet echt jouw ding is? Blijf dan niet langer rondhangen in een interieur wat niet bij je past. Het is bewezen dat werknemers die hun eigen werkplek in mochten richten een stuk productiever zijn. En natuurlijk is het voordeel van deze tijd dat je zelf de look & feel van je werkplek in handen hebt, het is tenslotte jouw huis. Doe dus alles aan de kant wat je niet op je werkplek wilt hebben en voeg items toe die je bureau of muur een persoonlijke touch geven. Je zult zien dat de boost enorm is! 

3. Je bureaustoel

Het is vast iets wat je vaker hoort, maar een goede bureaustoel is echt belangrijk. Je zit er dagelijks zo’n 8 uur op en vermenigvuldig dat maar eens met het aantal dagen die je inmiddels al thuis werkt. Is het dan toch niet tijd voor een bureaustoel die echt lekker zit en mooi in je interieur past? Let bij het uitzoeken van jouw stoel vooral op het comfort en de mogelijkheid om mechanieken aan te passen. Zo kun je een mooie stoel uitkiezen die je zelf verder aan je eigen wensen en lichaamsgewicht kunt aanpassen! 

4. Weinig ontspanning

Natuurlijk is het de bedoeling dat je op je werkplaats ook daadwerkelijk ‘werkt’. Vergeet alleen niet dat een klein beetje ontspanning op zijn tijd wonderen doet voor je workflow en concentratie. Het hoeft niets groots te zijn, echt! Hang bijvoorbeeld een mini basketbal net op en probeer in ieder geval elke dag een aantal keren raak te schieten. 

Geef een reactie