Woontrends in 2021

Het voorjaar is hier! En dit betekent voor veel mensen ook dat de bijpassende voorjaarsschoonmaak er weer aan komt. Het leek ons daarom de perfecte tijd om jou net voor die schoonmaak te inspireren met de mooiste woontrends van 2021. We weten natuurlijk allemaal hoe dat gaat. Met een sopje door de vensterbanken en over elk oppervlak haal je waarschijnlijk al je decoratieve spulletjes toch even van dat kastje en denk je.. “zou ik niet wat nieuws willen?”. En dan komt natuurlijk de volgende vraag: “Maar wat dan?”. En laten wij nou net het antwoord daarop hebben!

Het recept voor een 2021 interieur

Men neme een flinke schep karakter, een handjevol statement en een gezellige dosis warme kleuren. En daarvan kun je zelf bepalen wat dat voor jou betekent. Het gaat er voornamelijk om dat jou eigen persoonlijkheid in je interieur doorschijnt, en dat je niet te bang bent om dat te laten zien! Daarnaast zien we dat de duurzame insteek ook steeds meer zijn plek krijgt in interieurdesign. Er wordt gebruik gemaakt van kwalitatieve materialen die lang meegaan, maar ook een upcycled bijzettafeltje of ander vintage item doet het enorm goed. En als je een beetje slim shopt bij kringloopwinkels of op markten, kom je voor een kleine prijs al een heel eind.

Nieuwe stijl: Japandi

Interieurdesign zou geen interieurdesign zijn als er geen nieuwe stijlen bleven ontstaan. En de afgelopen tijd zie je vooral veel combistijlen van twee of meer karakteristieke stromingen. Denk bijvoorbeeld aan japandi! Dit is een stijl die Scandinavisch met Japans design combineert. Ze klinken qua cultuur enorm verschillend, maar als je naar de minimalistische stijlen van beide kijkt kun je ze juist heel mooi combineren. En wauw! Wat geeft dat een bijzondere combi! Je ervaart rust, geborgenheid en minimalisme. De stijl maakt gebruik van natuurlijke materialen en vormen, contrast en aardse tinten zoals grijs, terracotta en een helderblauw.

Licht & Lief

Heb jij door deze coronatijd ook meer behoefte aan een knuffel? Ook dat mag in 2021 in je interieur doorschemeren. Je kunt gebruikmaken van warme kleuren, lekkere zachte stoffen en een comfortabele bank om lekker op te kruipen als je thuiswerkdag er weer op zit! Qua decoratie kun je lekker los gaan met veel kaarsen, ronde vormen en lichte kleuren.

Donker & Chique

Naast deze lichte benadering van je interieur kun je ook compleet de andere kant op gaan. Met een basis van een mooi donker kleurenpallet kun je vervolgens meubels en decoratie kiezen in knallende kleuren. Het geheel kun je mooi samenvoegen door met gouden en bruine details en meubeles te werken. Als je van een luxe interieurstijl houdt dan is dit zeker iets voor jou! Donkere kleuren maken over het algemeen de ruimte wel iets kleiner, dus zorg ervoor dat je vloer bijvoorbeeld niet te donker is zodat het toch een beetje afbreekt. Mocht je klein wonen en ben je bang dat het dan te klein voelt? Ook dan kun je deze stijl toepassen, maar verf dan slechts een deel van je muur in een donkere kleur!

Geef een reactie