Hoe krijg ik meer sfeer in mijn huis. Woon met je ♥

Als winkel op de Schrans ben je ook een plek waar mensen even binnen lopen voor een praatje.
Natuurlijk gaat dat vaak over wonen. Gek hé .

Heel veel mensen vinden de stijl die ik verkoop warm en sfeervol. Dat zijn de termen die genoemd worden. Het grootste gedeelte is inderdaad authentiek en vintage. Natuurlijk ook accessoires die in elk interieur passen. Alles moet goed te combineren zijn. De meest gestelde vraag: Hoe krijg ik thuis deze sfeer? De makkelijkste is natuurlijk alles eruit en dan alles nieuw erin. Nee hoor, Sfeervol wonen zit hem juist in de persoonlijke sfeer. Je woont niet een showroom.

Als ik sober & Authentiek wonen als uitgangspunt neem, pak dan als eerste je vensterbank, salon en eettafel aan. Dit zijn 3 punten in je woonkamer die het meeste opvallen. Begin met een mooi dienblad op je tafel en zet daar in ieder geval een kaarsenstandaard of waxinelichtjeshouder, plantje en een klein vaasje op waarin je een stoer takje of 1 bloem in plaatst. Op je eettafel gebruik je op het dienblad wat grotere of hogere items. Alles in verhouding aangezien het niet “in de weg” moet staan. Het is nu Herfst dus gooi er wat kastanjes tussen die je straks vervangt door kleine kerstballetjes, hulst en dennentakjes.

De vensterbank is geen etalage voor je buren maar een plaatst waar je zelf naar buiten kijkt. Verwijder alles en ga eens zitten op je bank of stoel en bepaal dan wat je buiten niet wilt missen. Laat dat stukje dus vrij. Wil je juist een beetje privacy op je zit plek, kies dan juist op die plek voor 1 of 2 robuuste potten met planten of mooie takken. Een klein lampje in de vensterbank geeft in de avonduren diepte én sfeer.

Bij het gebruik van houten authentieke accessoires is zwart een kleur die de rust bewaard en dat luxe, sobere sfeertje accentueert. Kijk thuis eens wat voor vazen op potten met een mooie vorm je hebt staan en maak die zelf zwart! De lamp boven de eethoek is natuurlijk even belangrijk. Als het budget het toelaat koop je een nieuwe en anders kan een zwarte kap het verschil al maken.

Heb je thuis houten of ijzeren dienbladen? neem ze gerust mee dan gaan we samen aan de slag. Ga je helemaal veranderen dan heb ik waanzinnige ijzeren dienbladen van 55 cm!! Neem je (geverfde) potten voor de vensterbank mee naar je lokale bloemist, daar hebben ze echt de mooiste planten die perfect passen bij deze woonstijl.

Succes 🙂

Geef een reactie